Artikel

Xbox tar bort Microsoft Points från deras onlinebutik

I ett pressmeddeleande avslöjar Microsoft förändringar i hur de ska hantera onlinetransaktioner i framtiden. Iochmed nästa mjukvaruuppdatering till Xbox 360's operativsystem kommer det gamla poängsystemet att ersättas med lokal valuta. Poäng som redan finns på ditt konto kommer också omvandlas till motsvarande värde, och poäng köpta i butik behandlas på samma sätt sålänge de finns kvar i omlopp.

Denna ändring innebär även en ändring i Xbox Live Rewards, som gav användare Microsoft Points genom att utföra olika handlingar som att förnya sitt guldmedlemskap, använda någon app eller tjänst för första gången eller köpa markerade saker i deras marketplace. Microsoft har annonserat att de planerar att ersätta det med ett nytt Rewards system som ska visas upp inom kort.

Det nuvarande poängsystemet kräver att man köper Microsoft Points till sitt Xbox Live-konto, vilka enbart går att använda i deras butik och deras infrastruktur. Spel och appar blir tilldelade ett poängvärde motsvarande förbestämda dollarvärden och kan användas globalt, även om de slutgiltiga priserna fluktuerar en del på grund av valutaskillnader. En av anledningarna till detta system är att Microsoft slipper avgifter för köp med kreditkort. En ytterligare anledning kan tänkas vara att kunder gärna kommer tillbaka till att använda system som de redan investerat i, då mellanskillnader i produkters värde och de fasta inköpningsnivåerna blir kvar på kontot.

En positiv förbättring av denna ändring är att kunder slipper göra egna uträkningar för att få veta det faktiska priset på produkter och efteråt inte har sina pengar låsta i ett system. Möjligtvis kan denna ökade användarvänlighet göra marknadsplatsen mer attraktiv för fler Xbox ägare.

På Dicentia.se kan du läsa mer om digital distribution med mera.