Artikel

Xbox One blir bakåtkompatibel – helt gratis

Under årets Electronic Entertainment Expo kom Xbox med en enorm överraskning som ingen kunnat förutspå. De avslöjade att Xbox One skulle bli bakåtkompatibel!

Funktionen fungerar som ett program man laddar ner till sin konsol. Den emulerar arkitekturen från en Xbox 360 helt och hållet via mjukvara. Alla spel kommer inte fungera direkt, men Xbox har lovat att de arbetar för att skapa kompatibilitet med de flesta titlarna från den tidigare generationen.

Funktionaliteten finns nu att ladda ner helt gratis via den prisade tjänsten Xbox Live som hela tiden blir bättre. För att spela något av de titlar du redan äger behöver du bara stoppa in din cd-skiva, så kopplar systemet upp sig och laddar ner hela spelet direkt till din konsol. De digitala titlar du äger till 360 kommer också att läggas till i ditt bibliotek, så dessa är också bara att tanka hem.

Xbox kommer givetvis också lägga ut alla kompatibla titlar till försäljning på sin digitala marknadsplats. Så om du missade något från förra generationen kan du bara köpa det direkt till din Xbox One.