Artikel

Viktigaste teknikprylarna på resan

För svenskarna är teknikprylarna viktiga på resan och kameran är viktigast av allt. Det visar en undersökning som resebyrån Ticket har beställt. 68 procent av de tillfrågade tyckte att kameran var den absolut viktigaste teknikprylen. Som nummer två kommer mobiltelefonen, som 60 procent inte skulle kunna tänka sig att vara utan. De slutsatser man kan dra av detta är alltså att det är viktigt för oss svenskar att föreviga våra minnen – samt att vara nåbara och ha möjlighet att surfa och uppdatera Facebook även på semestern.

Musikspelaren hamnade som nummer tre på listan då den fick 17 procent av rösterna. Endast 12 procent av de tillfrågade svarade att de kunde vara utan alla de teknikprylar som gavs som alternativ – kamera, mobiltelefon, musikspelare, dator, videokamera, dataspel och läsplatta.

Något förvånande är att videokameran inte placerar sig högre på listan. Intresset verkar ha minskat för videofilmande i allmänhet. Och det är kanske så att det hör de glada 70-, 80- och 90-talen till att göra sina egna små resereportage med smalfilmskamera (http://www.bgavideo.com/ - information om smalfilm m.m. för dig som var för ung på den tiden).

Förmodligen tycker säkert de flesta att den videoupptagningsfunktion som finns i dagens mobiltelefoner är fullt tillräcklig. Och som sagt intresset verkar ha minskat för filmande, medan det ökat för stillbilder.