Artikel

Två rykten om iPhone 6S

Inför alla nya produkter från stora teknikutvecklare blir det alltid en stor ryktesspridning och mytbildning inför kommande släpp. Ibland visar det sig stämma, och ibland visar det sig vara helt påhittade fakta som dessutom förvridits i kinesiska viskningar mellan teknikrapportering och internetforum. Och nu har ryktesspridning börjat igen, denna gång för Apples nya iPhonemodeller som väntas lanseras i höst, som fått det inofficiella namnen iPhone 6S och iPhone 6S Plus.

Det är främst två rykten som börjat cirkulera på internet. Det första är att de nya telefonerna kommer erbjuda ett fjärde färgalternativ och ha funktionen Force Touch, en funktion som innebär att telefonen kan känna av hur hårt du trycker på skärmen, vilket öppnar upp för nya inputs och kontrollmöjligheter. Det senare verkar vara ganska troligt, med tanke på att funktionen finns i Apple Watch som släpptes i april.

Det andra ryktet är att de nya modellerna ska ha stöd för att kunna filma i 4K. Rent tekniskt är det redan möjligt att filma nära 4K med iPhone 6 med hjälp av tredjepartsappar, även om de modellerna egentligen inte har stöd för den höga upplösningen. Men i dokument som läckts från Kina kommer de nya modellerna vara utrustade med en bakre kamera som klarar 12-megapixel, vilket är fullt tillräckligt för att stödja 4K. Den främre kameran ska enligt dokumenten också få en rejäl uppgradering, från 1.5 till 5-megapixel.

I övriga nyheter så har Apple börjat med en ny reklamkampanj för sina telefoner. Ni kan se den nya reklamen "If it's not an iPhone, it's not an iPhone" nedan.