Artikel

Spekulationer om iPhone 6

Foto: © Simon Yeo

Som tekniknörd så älskar man att grotta ner sig i allt som har med teknisk utveckling att göra. Apple är det företag, som genom sin iPhone länge har legat i framkant av den utvecklingen. Därför är det alltid intressant att höra och följa vad som sägs kring de nya modeller som Apple beräknas att släppa. Här kommer några av de intressanta rykten som sägs vara mest sanna.

Större och smalare

Om man ser till hur övriga konkurrenter utvecklar sina varianter så handlar det mycket om att få till en så stor skärm som möjligt. Det är också mycket troligt att så kommer vara fallet med Apples nya iPhone 6. Större skärmar är något som konsumenter uppenbarligen efterfrågar och Apple lär svara med sin nya telefon. Dessutom kan man räkna med att Apple än mer kommer att platta till sin nya telefon, delvis genom innovativa lösningar när det kommer till vilka typer av metaller som kommer att användas i själva uppbyggnaden av telefonen.

En ny storlek på telefonen är ju i många avseenden positivt, men innebär också att man behöver nya tillbehör eftersom många av de gamla inte längre kommer passa. Läs mer om detta på The Mobile Store.

Hårdare

Apple håller också på med att prova ännu starkare material i sina telefoner. Det verkar nämligen som att Apple har ordnat med en affär där de kommer att använda en hel del safirglas i sina kommande telefoner. Apple är nämligen den telefon som tillhör de mest lagade telefonerna när det kommer till skärmar, så uppköpet av denna teknologi är helt förståeligt med tanke på att hållbarheten kommer att bli ett tydligt försäljningsargument.

Kraftigare

Något som närmast kommer vara en given utveckling är utvecklingen av processorn i telefonen. Man räknar med att processorn kommer att vara antingen en quad-core A8 eller en modifierad A7. Det som detta kommer att göra är såklart öka effektiviteten på telefonen, vilket dessutom kommer att göra batteritiden betydligt längre.

Teknisk utveckling

Kameran kommer, såklart, att få sig en omgång även den. Det har spekulerats i att Apple kommer att uppdatera telefonens kamera ganska rejält, då det pratas om en 13 megapixelkamera som dessutom tar upp mindre utrymme i själva telefonen utan att påverka bildkvalitén. Men nya rykten gör gällande att Apple istället provar på nya material som ska fånga upp ljus på bättre sätt och därmed hålla kvar vid sin 8 megapixelkamera. Ett annat rykte, som nog mer kanske är en dröm än verklighet, är den trådlösa laddningen av telefonen. Det patent som Apple lämnat in gör gällande att denna laddningsmetod i alla fall håller på att undersökas.

Källa: http://www.techradar.com/news/phone-and-communications/mobile-phones/iphone-6-release-date-news-and-rumours-1099865/3#articleContent