Artikel

Offshore-mässan gästas av Lapp Group Brazil

Just nu pågår mässan Brazil Offshore 2013 i Macaé, Rio de Janeiro, och Lapp Group Brasilien, dotterbolag till globala Lapp Group, är närvarande för att visa upp sina senaste produkter inom varvsindustri och olja.

Lapp Group är en av de största globala tillverkarna av rördelar och specialanpassade kablar för överföringsprogram av el eller data, och utrustningar och anläggningar som kräver internationellt certifierade kabeltekniker. Bland annat har man utvecklat SKINTOP, som är en avancerad kabelgenomföringslösning.

Under Offshore-mässan kommer Lapp Group presentera en ny grupp instrumentering och styrkablar för sjö och marin, samt för användning i växtolja. Produkterna har hög motståndskraft mot oxidation, fukt, vibrationer, slitage samt klarar höga temperaturer. Några av dessa funktioner har aldrig tidigare monterats i kablar vilket gör produkterna väldigt innovativa.

Mångcertifierade produkter

Kablarna som visas upp på mässan är tillverkade av det italienska dotterföretaget Camuna Cavi och uppfyller några av det strängaste kraven för varvsindustrin i världen. Kablarna är både certifierat av DNV (Det Norske Veritas) och RINA (Royal Institution of Naval Archietecths) samt följer de regler som är uppsatta av den militära marina marknaden för Italien.

 “Utöver dessa certifieringar och internationella standarder är våra kablar för varvsindustri och olja nu även certifierade under CRCC (Certificado de Registro e Classificação Cadastral, da Petrobras). Ihop med alla dessa referenser och med det rykte Lapp besitter är vi nu redo att konsekvent gå in i  segmentet som är ett av de mest lovande i landet det kommande året”

, säger Juan Jose Chaparro Schmiel, chef för Lapp Brasilien.

Erbjuder mervärde för kunden

Lapp Group är inte bara känt för att utveckla produkter i enlighet med kraven inom branschen utan också för att ge ett mervärde för kunden. De erbjuder tekniskt stöd för genomförandet av ett projektet samt följer upp installeringen efter försäljningen.

"Vår filosofi är att inte bara leverera produkten utan att följa hela livscykeln av produktansökan, vilket gör oss sammansvurna till långsiktiga kunder. Nu är nästa steg att fortsätta erbjuda kvalitet, stöd och effektivitet. För att stödja utvecklingen av den brasilianska industrin kommer vi att upprätta en fabrik i Brasilien under de kommande månaderna", säger Chapparo Schmiel.

Om Lapp Group

Med huvudkontor i tyska Stuttgart är Lapp Group en ledande leverantör av produkter och integrerade lösningar för ledningar, kabel och kontakter. Produkterna inkluderar kablar och fiberoptiska kontaktdon, olika kabel-lösninar, automation och tekniska tillbehör.

Lapp Groups huvudsakliga målmarknader är företag som sysslar med tillverkning av elektronik, mekanik och industrianläggningar. Bolaget har expanderat snabbt på marknaden för energi, mobilitet och branscher inom hållbar utveckling och förnybara produkter.

  • Familjeföretag sedan 1959
  • Omsättning 2010/2011: 847 miljoner Euro.
  • Sysselsättning: Ca 3000 personer
  • Anläggningar: 41 försäljningskontor, 15 produktanläggningar
  • Omkring 100 nationella partners över hela världen.