Artikel

Batman: Arkham Knight och katastrofreleasen på PC

Dator- och TV-spelbranschen har fått ta emot väldigt mycket kritik under de senaste åren. När det inte gäller ständigt uppskjutande releasedatum så är det anklagelser om falsk marknadsföring. När det inte gäller påträngande DRM (Digital Rights Management) så är det kundfientliga affärsmodeller.

Trots att branschen sakta men säkert börjar hitta rätt i hur de ska utforma sina strategier för att vinna tillbaka spelvärldens förtroende så är det ett klagomål som inte verkar försvinna: vilket skick spelet är i när det släpps. Den nya tekniken gör det möjligt för utvecklare att patcha och uppdatera sina spel i efterhand, vilket både är positivt och nödvändigt med tanke på hur komplicerad spelutveckling har blivit.

Men trots alla dessa möjligheter hände ändå Batman: Arkham Knight på PC.

Warner Bros. Interactive lanserade ett trasigt spel

Den 23 juni hade Batman: Arkham Knight en gemensam release på Xbox One, Playstation 4 och PC. Och det blev omedelbart tydligt att PC-versionen knappt fungerade.  Tusentals spelare skickade klagomål om att spelet hade enorma problem, bland annat med regelbundna kraschar, trasiga texturer och bilduppdateringsfrekvensen som regelbundet sjönk till under 10 bilder i sekunden – Allt detta även på de mest kraftfulla maskinerna.

Bara en dag senare, den 24 juni, slutade Warner Bros att sälja spelet, både i butik och via digitala plattformar som Steam. Budskapet var att försäljningen skulle fortsätta så fort de lyckats reparera alla de problem som användare rapporterat.

Idag, en hel månad senare, har de fortfarande inte kommit i närheten av att lösa några av de värsta problem. De senaste nyheterna om situationen är att utvecklaren Rocksteady planerar en mindre uppdatering som ska lösa några av de allra värsta problemen någon gång i augusti. Exakt vilka problem det gäller har de dock inte berättat, och nya uppgifter från läckt e-post avslöjar att spelet inte kommer vara spelbart för de flesta förrän någon gång senare i höst.

Hela situationen är undermåligt skött från början till slut. Att de kunde titta på spelet och inte se hur dåligt det fungerade är illa nog, men de har verkligen inte hanterat problemet särskilt bra efteråt heller. I det här läget spelar det ingen roll hur väl man hanterar sina missnöjda kunder. Det kommer kräva lång tid och mycket reparationsarbete för att återställa spelvärldens förtroende för företaget.